Over EDK

Pure interesse

Ik was het type kind wat altijd vragen stelde: Waarom? en Hoe? 
Je zou dus kunnen stellen dat ik voor een carrière als wetenschapper in de wieg ben gelegd.

Toen ik besloot om biologie te gaan studeren, was dat vooral vanuit pure interesse. Toen had ik nooit kunnen voorspellen hoe mijn leven er vandaag zou uitzien, noch kan ik nu voorspellen hoe mijn leven eruitziet in de toekomst.

Tijdens mijn Bachelor en Master studie, worstelde ik met faalangst. Uiteindelijk vond ik een manier om ermee om te gaan en mijn angst veranderde in mijn kracht: ik studeerde af maxima cum laude met complimenten van de examencommissie. Na het afronden van mijn masteropleiding, rolde ik in een doctoraatstraject en tegelijkertijd volgde ik in avondschool de lerarenopleiding. Mijn ultieme mantra tijdens de PhD periode was ‘Work hard, Play hard’, met de alom gekende ups en downs. In september 2015 werd ik officieel doctor in de Neurowetenschappen. Ik was trots en klaar voor de volgende stap in mijn carrière.

Carrièrewendingen

Met wat tussenstappen, o.a. in educatie en pedagogie, belandde ik in een rotatieprogramma bij Johnson and Johnson. Elke stap, rotatie, opleiding en ervaring heeft bijgedragen aan waar ik vandaag sta. Ik heb nergens spijt van. Al moet ik toegeven dat de keuzes makkelijker zouden zijn geweest als ik de opties vooraf had gekend. En dat is exact waar ik jou via Bioscience loopbaancoaching bij wil helpen.

Ik ben nu projectleider in de farmaceutische industrie en daar zit ik op mijn plek. Al moet ik hier wel een kanttekening bij maken. Je kent het verhaal van Icarus, toch? Mijn enthousiasme, passie en focus, die nodig zijn in deze veeleisende omgeving, resulteerden in een burn-out in het voorjaar van 2018. Ik kwam er sterker uit, meer verbonden met mezelf dan ik ooit was geweest. Deze ervaring neem ik mee in de begeleiding die ik bied.

De rode draad door mijn gevarieerde carrière was steeds mijn kracht om anderen te helpen groeien. Ik begeleide professoren, studenten en collega’s zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, in een academische en bedrijfssetting. Mensen noemden mij vaak inspirerend. Om dit talent te professionaliseren heb ik in 2020 een opleiding tot gecertifieerd coach gevolgd. Deze kracht zet ik in bij scientific advies, bioscience loopbaancoaching en in de lezingen die ik geef.

Een betere gezondere wereld

Persoonlijke ontwikkeling en sociale connectie zijn inderdaad heel belangrijk voor me, maar daarnaast blijf ik een wetenschapper. Als neurowetenschapper kom ik in contact met de nieuwste inzichten rond menselijke gezondheid via conferenties, eigen onderzoek en de wetenschappelijke literatuur. Mijn persoonlijke ervaring met voeding en gezondheid zet de theorie kracht bij. Het valt me steeds meer op dat er een gap is tussen wat wetenschappers en dokters met elkaar bespreken wat ‘de mensen’ weten. Heeft niet iedereen recht op deze informatie? Via de magazines, boeken, lezingen, events en scientific advies, wil ik mensen deze kennis bijbrengen. Door scientific advies te bieden aan professionals die op hun beurt coaching en begeleiding bieden aan anderen, hoop ik veel mensen te bereiken en bij te dragen aan een betere gezondere wereld.

Heb je interesse in een van de services die ik bied, neem dan vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

Eline

Prijzen en publicaties

Met mijn wetenschappelijk onderzoek heb ik een aantal prijzen gewonnen:

 • FRO prijs uitgereikt door het Fonds voor oftalmologie (2014)
 • FRO prijs uitgereikt door de Société Royale de Philanthropie (2012)
 • FWO fellowship uitgereikt door het Fonds voor wetenschappelijke onderzoek Vlaanderen (2011)
 • PDL Master prijs uitgereikt door de Alumnivereniging Plantkunde en dierkunde Leuven (2011)

Voor mijn wetenschappelijke publicaties, verwijs ik je naar Pubmed.

Licenties en diploma’s

 • Fellow Faculty of Science at KU Leuven (2020-2022)
 • Ketogenic Mastery degree (2020)
 • DISC certification at HRM profiling (2020)
 • Innovation Leadership at Georgia Technical University (2020)
 • Energy for performance® at Johnson & Johnson (2019)
 • Focus on Influence® at Johnson & Johnson (2019)
 • Trained in the Dandapani methodology (2018)
 • Didactics and communication at CVO Leuven (2016)
 • PhD in Neuroscience at KU Leuven (2015)
 • Master in Biology and Physiology at KU Leuven (2011)
 • Bachelor in Biology and Biochemistry at KU Leuven (2009)